Het Raster vzw - Laatste nieuws

Laatste nieuws

Uitstel belevings- en praatavonden in Oud-Turnhout

Helaas gaat, omwille van de Coronacrisis, de belevingsavond op 25/05/20 in Oud-Turnhout niet door.

In het najaar wordt een nieuwe avond gepland. De  datum wordt later meegedeeld. Mensen die zich reeds inschreven voor 25/05/20 zullen zich opnieuw moeten inschrijven.

Ook de praatavonden voor 35+ die nu normaal in Oud-Turnhout gehouden worden, zijn uitgesteld naar het najaar.

Ook hiervoor dient opnieuw ingeschreven worden.

‘Begeleiding op afstand’: alternatief voor face-to-face begeleiding in tijden van corona

Beste

 

Vorige week maandag lieten we je al weten dat we vanuit Het Raster alles in het werk stellen om enerzijds de verspreiding van het coronavirus af te remmen en anderzijds de begeleiding van onze cliënten zo goed mogelijk verder te zetten.

 

Vanaf 16/3 werden daarom alle face-to-face contacten vervangen door telefonische begeleidingen, chatgesprekken en ‘beeldbellen’. Ze worden op dezelfde manier geregistreerd en aangerekend. Zoals we ook al aangaven in ons vorige bericht, komen deze begeleidingen bovenop de thuisbegeleiding. Van zodra face-to-face contacten opnieuw kunnen, hervatten we de begeleiding Focus, Balans, Accent of Tandem waar die nu werd stopgezet.

 

We zijn blij dat heel wat van onze cliënten de noodzaak van begeleiding op afstand inzien en bereid zijn om zich tijdelijk aan deze alternatieve manier van werken aan te passen. Voor beeldbellen geven we de voorkeur aan Jitsi (boven Skype). Dat is ten eerste heel gemakkelijk, en Jitsi respecteert ook helemaal de GDPR-wetgeving.

 

Onze ervaring van de voorbije week leert ons dat het voor iedereen even wennen is, dat is begrijpelijk, want we zijn dit niet gewoon. Maar na de eerste gesprekken was iedereen hier tevreden over! Het werkt goed en het is een goed alternatief in deze moeilijke tijden.

 

Een begeleidster zegt het als volgt: ‘Ik heb vanmiddag mijn eerste Jitsi Meet begeleiding gehad en het is heel goed meegevallen. Het is alsof je bij die mensen in de woonkamer zit. Ook het gezin was heel tevreden van de begeleiding’. 

 

 

Misschien ben jij ook al overgeschakeld op begeleiding op afstand. Hopelijk is het voor jou dan ook meegevallen. Het kan ook zijn dat je daar afgelopen week nog niet aan bent toegekomen. We kunnen ons goed voorstellen dat je nog heel wat andere dingen aan je hoofd had zoals het organiseren van je thuiswerk, de opvang van je kinderen en het runnen van je huishouden.

 

We nodigen je alleszins uit om het beeldbellen of chatten eens uit te proberen met je begeleider. Als je daar toch niet voor kiest, dan respecteren we dat uiteraard. We zullen dan de begeleiding on hold zetten, tot 1 juni 2020. Zo kunnen onze begeleiders tijdelijk andere cliënten ondersteunen.

 

Voor meer informatie kan je steeds terecht op info@hetraster.be of telefonisch bij één van onze afdelingen (zie: https://www.hetraster.be/contacteer-ons).

 

Met vriendelijke groeten,

 

Erik Buelens

directeur Het Raster

Handleiding Chat op afspraak

In bijlage kunnen jullie een handleiding vinden van de Chat op afspraak.

Dit als jullie wensen te chatten via de SITtool.

De handleiding werd opgemaakt door een collega van Victor en is gebaseerd op de handleiding gebruik van de SITtool voor thuisbegeleiders.

 

Skype installeren

Collega Lien De Vos maakte een handige Powerpoint om Skype te kunnen installeren om met jullie thuisbegeleiders te chatten of bellen.

 

Autisme chat

Open Chat