Het Raster vzw - WIST JE DAT...?

… op 13 december 2018 in Brussel het Vlaamse Autisme Congres plaatsvond met als titel “Autismevriendelijk Vlaanderen: werk in uitvoering”.

Dit congres werd georganiseerd door de Liga Autisme Vlaanderen, een samenwerkingsverband tussen de verschillende thuisbegeleidingsdiensten voor personen met autisme (vzw Victor, Tanderuis vzw, Het Raster vzw en Limburgse Stichting Autisme). Op het programma stonden zeven sprekers (Jo Renty, Prof. Dr. Herbert Roeyers, Prof. Ilse Noens, Jo Vandeurzen, Prof. Dieter Baeyens, Dr. Annelies Spek en Ann Ceurvels) met als rode draad doorheen de lezingen de groeilijn van personen met autisme (van jonge kinderen tot de volwassenheid).  

Tijdens de middagpauze kon je ook een bezoekje brengen aan de inspiratiebeurs. Daar kon je kennismaken met organisaties en baanbrekende initiatieven op vlak van autismevriendelijk werken.

… dat er nog enkele plaatsen vrij zijn voor de brussencursus +14 die in Turnhout start op 6 februari 2019 en voor de groepsbegeleiding voor partners die in Antwerpen van start gaat op 11 maart 2019. Wie interesse heeft, neemt best contact op via mail: info@hetraster.be.

... de inschrijvingen voor de kampen van de Liga Autisme Vlaanderen gaan als een speer. Er zijn reeds 2 kampen volzet en nog maar enkele plaatsjes voor het zeekamp en het boskamp.

Meer info omtrent de kampen kan je vinden op de website van de Liga Autisme Vlaanderen.

https://www.ligaautismevlaanderen.be/zomerkampen/opzet

Autisme chat

Open Chat